Njut av längdskidåkningen på Hovfjället

Passa på att prova våra omväxlande längdspår. Packa kaffe och smörgås i ryggsäcken och ta dig sedan fram i tystnad mellan snötyngda granar i en orörd natur. Det är en upplevelse som slår det mesta.

Sammanlagt har Hovfjället 20 km längdspår. Vi är kända för de fina förutsättningar vi kan erbjuda för både motionärer och elitåkare. Det är ingen slump att Hovfjällsområdet har ett mycket framgångsrikt skidgymnasium. Testa spåren som fostrat skidåkare som Gunde Svan.

Spårkarta

Utskriftsvänlig version: Ladda ner spårkartan som PDF-fil »

Välkommen till Torsby Ski Tunnel

I skidtunneln är det alltid perfekta väderförhållanden. Sommar, vinter, regn eller iskallt spelar ingen roll, i tunneln är det alltid -3 grader och vindstilla. Du får en omväxlande skidåkning eftersom skidtunneln följer omgivningens naturliga terräng. Den 1.3 km långa slingan har en höjdskillnad på tolv meter mellan lägsta och högsta punkt. Stigningen under ett varv är tjugofem meter. Du har möjlighet att åka både klassisk och fri stil i den åtta meter breda banan. I och med att du kan åka i skidtunnelns båda riktningar blir det totalt 2.6 km varierad åkning.
För mer info se hemsidan www.skitunnel.se