Utförsåkning för alla

Utförsåkning på Hovfjället är alltid en upplevelse, oavsett hur skidvan du är. Alla våra 14 nedfarter är planerade med hänsyn till den vackra, naturliga fjällmiljön och här hittar både nybörjaren och den erfarne passande utmaningar.

Snösäkert Det är en speciell känsla att åka på natursnö. På Hovfjället har vi alltid vintrar med gott om snö både i och utanför backarna, även då det kan vara snöfattigt på andra håll. För säkerhets skull har vi ändå ett utbyggt snösystem. Snösäkrare än Hovfjället blir det inte.

Du börjar alltid på toppen av berget, vilket betyder att du startar dagen med att åka skidor. Det väl utbyggda liftsystemet tar dig sedan snabbt tillbaka upp.

Barnens fjäll Har du små barn med dig erbjuder Hovfjället en extra trygghet i och med att barnens backe slutar precis vid restaurang och värmestuga.

Snowboard Hovfjället passar utmärkt för snowboardåkning. De varierande backarna och naturen inbjuder till lekfull åkning. Hovfjällets Snowpark är ett populärt område för jibbare och snowboardåkare. Gillar du hopp och räcken får du inte missa detta. Titta närmare på pistkartan så ser du parkens läge i Bäverlutet...

Pistkarta Här kan du titta på Hovfjällets pistkarta. Klicka på kartan för en större bild (öppnas i nytt fönster). Länk till ännu större pistkarta »

Fakta 14 nedfarter, 6 liftar, Snowpark, Snökanonsystem, Skidskola, Skiduthyrning, Sportservice, Längdspår, Restaurang, Boende, Husvagnscamping, Servicebyggnad, Aktiviteter m.m.
Gröna pister
* Nalletassen
* Myrstigen
* Uttersvängen
* Bäverlutet
* Snoksvängen
* Rävrakan
Blå pister
* Lofallet
(nedre delen)
Röda pister
* Vargstupet
* Lofallet
(övre delen)
* Älgstråket
Svarta pister
* Harsprånget
* Järvstupet
* Björnfallet
* Puckelpisten
Liftar
* Trestolsliftar: 1
* Knappliftar: 4
* Släpliftar: 1