Hovfjällets sommar tips

I Hovfjällesområdet finns ett rikt utbud av skilda aktiviteter för alla smaker. Vacker natur och många sjöar inbjuder till bad och fiske för en avkopplande semester. Den rena ändlösa skogen passar för vandring och cykelturer, bär- och svampplockning.

Något för alla smaker

I närheten finns olika utflyktsmål. Det vackra badhuset i Torsby och den unika skidtunneln. Även Torsby Finnkulturcentrum, Torsby fordonsmuseum och våra hembygdsgårdar är väl värda ett besök. För den konstintresserade finns bl.a. fyra intressanta gårdar som tillsammans kallar sig "Fyrklövern". Bovilgården och Sahlströmsgården i Utterbyn och Konstnärsgården i Vägsjöfors. Området erbjuder ett stort utbud av det mesta vare sig du är konstälskare, bilfantast eller kanske bara vanlig nyfiken och vetgirig turist. Vad du väljer att göra, beror på dina ambitioner och dina mål med vistelsen. På turistbyrån kan du få hjälp med information, kartor, broschyrer och boende.

Sommar i norra Värmland

Sveriges sydligaste fjällnatur

Aktiviteterna i Nordvärmland är ofta förknippade med vår vackra, orörda natur. Men här finns även många alternativ för den som söker en aktiv semester. I det stora utbudet finns alternativ för alla åldrar och alla intressen.

Finnskogen

Finnskogen i Nordvärmland kan uppvisa många bevarade gårdsmiljöer. Ett flertal hembygdsgårdar i området speglar den unika skogsfinska kulturen med rökstugor, seder och traditioner, magi och trolldom.

Arrangemang

Exempel på arrangemang


I början av juni arrangeras Torsby Nostalgidag med bilutställningen, vetaran-MC tävling och Granevik Rock'n'roll Night i Graneviksparken.


Midsommar firas på många platser. I Torsby består det av många traditionsrika inslag med Borejoggen, resning av midsommarstången, trampbilsrally - en mer än 100-årig tradition sedan 1800-talets slut.


I början av juli är det fart- och motorfest med EM i Rallycross på Höljesbanan. Hela världseliten på plats.


För den cykelintresserade finns ett väl utbyggt system med cykelleder


Fröknarna Fräs Strandcafé är en underbar restaurang vid Torsby Camping. Under juli och halva augusti är det grillkvällar med livemusik. Dessa kvällar är otroligt populära, mer info och program på www.torsbycamping.se


Första helgen i augusti lockar fotbollsturnering Svennis Cup för pojkar och flickor 10-16 år. Under tre dagar pågår en fotbollsfest på nitton gröna fotbollsplaner i ett somrigt Torsby.


I september kommer tiotusentals besökare till Torsby Marknad, en 3-dagars höstmarknad med över 800 marknadsstånd och stort nöjesfält.


Sista helgen i september arrangeras Hovfjället Trail Run - ett terränglopp över 27 km genom orörda skogar till målet i Torsby. Det finns ävenb en kortare 10 km sträcka. Mer info finns på hovfjallettrailrun.se


September och in i Oktober arrangeras Höstglöd - kulturveckan i Torsby.Länkar till Turistinfo

Besök visittorsby.se »Hovfjället på Facebook