Hovfjällets skidanläggning

Hovfjällets topp mäter 542 möh och ligger ca 17 km norr om Torsby i Värmland. Här har det i alla tider varit snösäkert och Hovfjället har i alla tider varit ett populärt utflyktsmål för lokalbefolkningen. Naturen är unik och 1969 bildades naturreservatet Hovfjället.

Förra säsong blev en milstolpe i Hovfjällets historia - då påbörjades investeringar på 40 miljoner kronor! Våra gäster har alltid efterfrågat liftnära boende, och nu kan vi äntligen erbjuda boende i toppmoderna stugor med riktig ski-in ski-out. Totalt finns nu 17 hus med 170 sängplatser.
En annan viktig investering är upprustningen av den gamla krokiga vägen till Hovfjället. Nu blir det betydligt enklare och säkrare att ta sig till Hovfjället!

Fakta

14 nedfarter, 6 liftar, Dreampark, Snökanonsystem, Skidskola, Skiduthyrning, Sportservice, Längd- och turspår, Restaurang, Boende, Husvagnscamping, Servicebyggnad, Aktiviteter m.m.
Gröna pister
* Nalletassen
* Myrstigen
* Uttersvängen
* Bäverlutet
* Snoksvängen
* Rävrakan
Blå pister
* Lofallet
(nedre delen)
Röda pister
* Vargstupet
* Sorkpisten
* Lofallet
(övre delen)
* Älgstråket
Svarta pister
* Harsprånget
* Järvstupet
* Björnfallet
* Puckelpisten
Liftar
* Trestolsliftar: 1
* Knappliftar: 4
* Släpliftar: 1
     

Hovfjällets naturreservat

Hovfjället naturreservat avsattes 1969 i syfte att dels bevara områdets naturmiljö dels att utveckla möjligheterna till friluftsliv. Inom vissa delar av reservatet skall urskogsliknande vegetation bevaras. Många knotiga tallar är över 200 år gamla. Området ingår i EU:s Natura 2000.

Stora Turismpriset 2005

gick till Hovfjällsgruppen Ekonomisk Förening. Vid en cermoni på Quality Spa & Resort Selma Lagerlöf i Sunne mottog föreningen Värmland Turistakademiens pris. Motiveringen var att Gruppen med ett 10-tal företag inom besöksnäringen, har visat vad man kan åstadkomma genom samverkan inom ett geografiskt avgränsat område.
Hovfjällsgruppen är en ekonomisk förening som bildats gemensamt av turismföretag för att samordan marknadsföringen och utvecklingen av turismen kring Hovfjällets skidanläggning.


Länkar till Turistinfo

Besök visittorsby.se »Hovfjället på Facebook