Vår populära skidskola på Hovfjället

"-Hur kul som helst och jag lärde mig massor på bara tre dagar! Saga Öberg, 8 år, Göteborg"
"- Nu vågar jag åka i alla backar, även dom branta! Så nöjd, tack! Ulrika, 42 år, Örebro"

Välkommen att boka plats i vår skid- eller snowboardskola, där du även kan boka privatlektioner. Vi har erfarna instruktörer utbildade via SLAO, som på ett pedagogiskt och roligt sätt hjälper er att få roligare i backen, tips till både nybörjare och avancerade åkare. Här kan du också boka kurser i längdskidåkning. Har du andra önskemål, var inte rädd att fråga, vi försöker alltid hitta lösningar.
Välkommen att maila din förfrågan på sport@hovfjallet.se


Grupplektioner

Tillsammans är kul! Här åker du skidor i grupp med andra och träffar nya kompisar! Alpina grupplektioner kan bokas från måndag till onsdag (3 lektioner) eller från fredag till söndag (3 lektioner). Det går även att boka färre dagar om man vill, villkoret är då att man bokar från och med startdagen för grupperna, alltså måndag eller fredag.

Snögubbar

Nybörjargrupp, barn som aldrig åkt förut.
Vi börjar med enkla saker som att hantera utrustning, bromsa, stanna. Vi lär oss åka lift och att svänga i mycket lätta backar. Övningarna anpassas efter gruppens förmåga. Lägsta ålder 4 år. Äldre barn som lär sig fort, kan ev. bli uppflyttade en grupp.

Snöstjärnor

Barn som åkt lite förut, kan bromsa och åka lift. Tar sig ned i gröna backar som t.ex Nalletassen.

Glidare

Barn som tar sig ner i blå och röda backar, kan svänga och bromsa utan problem.
Här åker vi i de lite brantare backarna och ev. testar vi även på portar.

Privatlektion

Unna dig en privatlektion. Då får du exakt den hjälp just du behöver. Oavsett om du är nybörjare eller klarar avancerad skidåkning har våra skidlärare värdefulla tips. Även snowboardlektioner för nybörjare eller fortsättningskurser. Är ni tre personer eller fler kan ni boka en privatgrupp med lektioner flera dagar - kontakta oss för pris.

En alldeles egen lektion

Är det första gången på snö, känner du dig stel och osäker? Eller har du åkt en del men vill lära dig carving? Oavsett vilket så hjälper vi dig att hitta flytet och säkerheten. Du kan boka privatlektioner där du sätter nivån själv, eller ta en lektion ihop med dina vänner. Lektionstiderna kan variera p.g.a gruppens storlek

Priser skidskola

Skidskola
Grupper* lekt. tid 3 dagar 2 dagar 1 dag
Snögubbar 50 min 600 400 220
Snöstjärnor 80 min 730 540 270
Glidare 80 min 730 540 270
* Grupperna startar måndagar och fredagar
Privat lekt. tid 1 pers 2 pers 3 pers flera
Per person 60 min 580 375 310 260
Skolor, större grupper och träningsläger för klubbar, begär offert.

SLAO- Svenska Skidanläggningars Organisation.

Hovfjället är medlem i SLAO, Svenska Skidanläggningars Organisation, en medlems organisation för skidanläggningar i Sverige. Här utbildas all vår personal t.ex skidinstruktörer, pistörer, pistmaskinsförare. Allt för att ni som besöker våra anläggningar skall vet att här råder god kvalitet och kunskap. Välkommen till Hovfjället!

Skolor och större grupper

Grupper och skolor måste förboka för att vara säkra på att få utrustning och för att vi ska kunna säkerställa snabb betjäning. Maila oss på info@hovfjallet.se

Vill du jobba som skidinstruktör?

Gillar du att åka slalom och träffa många olika människor? Då kan skidlärarjobbet bli världens roligaste jobb för dig! Som skidlärare är du mycket ute i den friska luften och du kan ofta se stor utveckling hos dina skidelever på bara några få dagar, vilket många skidlärare tycker är mycket givande.
Läs mer på www.slao.se